Thursday, December 30, 2010

GoOD ByE

Good BYe 2010

You have done the best of your 2010 and may 2011 will be more fun, success and prosper...

Wednesday, December 29, 2010

aw Ouch aw Ouch

Daisypath Wedding tickers


tinggal byk tu je ke bulannye? (sambil tgk listing) byk nye tak buat lg......sigh

Thursday, December 23, 2010

Kesian SIti

Ibu kata semalam ada orang bertanya kan Siti. Ibu kata mereka dari keluarga yang baik2 dan berkemampuan. Ibu suruh Siti fikirkan semasak2 nya, sebab ini soal masa depan Siti. Orang baik2 macam tu tak elok di tolak. Ibu kata ibu percaya SIti bole buat keputusan yang betul untuk masa depan Siti jugak. Kemudian ibu kata, lagi 3 minggu majlis pertunangan SIti. Siti tak faham dengan ibu. Tak sampai 2 saat pun Siti di beri peluang untuk berfikir, dan ibu dah beri keputusan untuk SIti. Dan Siti? terpinga2 tak percaya SIti akan bertunang dengan lelaki yang SIti tak kenal langsung.

Sudah seminggu masa berlalu. Ibu yang sibuk uruskan itu dan ini. Dari jemputan, tema warna, jenis2 barang hantaran, persiapan itu persiapan ini, hingga baju untuk SIti pakai masa majlis itu juga ibu yang pilihkan. Yang SIti tau, tiba2 ada seorang kakak datang untuk ukur badan SIti untuk di buat baju SIti. Kain yang diberi ibu memang dah lama ibu beli sewaktu ibu bercuti ke Bandung. French lace warna tiffany di padan kan dengan satin royal gold. SIti rasa macam dah nak nikah pulak semua ni. Semua berlaku dengan pantas. SIti hanya duduk diam dan banyak termenung. Tentu Zarif benci dengan SIti. Tentu Zarif anggap SIti tak setia. Tentu Zarif akan kata Siti penipu. Dan paling teruk tentu Zarif kata SIti pengkhianat cinta kami. Maafkan SIti Zarif. Ini semua bukan kehendak SIti.

Lepas dari ibu beritahu lagi 3 minggu SIti akan bertunang dengan jejaka X. SIti bantah. Siti bertengkar besar dengan ibu, hingga SIti rasa macam SIti ni tak berhak untuk tentukan hidup SIti.
'Kamu tu cetek fikiran SIti. Kamu hanya ikutkan kata hati. Tak pernah gunakan akal fikiran untuk buat keputusan' kata ibu
'Apa bukti Siti ni buat benda tak guna otak? cube ibu tunjukkan' bangkang SIti.
'Banyak! tak kuasa ibu nak rungkai satu2, dari ibu buat benda tak berfaedah tu, baik kamu cakap kenapa kamu nak tolak pinangn ini?'
'Siti, Siti, Siti' tergagap Siti nak jawab
'Siti Siti ape?' bingkah ibu
'SIti dah ada pilihan sendiri' laju ayat itu keluar dari mulut SIti.
'Siapa pilihan kamu SIti? jangan nak kata kamu masih dengan Zariflah?' tanya ibu
Siti hanya anggukan kepala. Dan sedari itu, mulut ibu tak pernah nye berhenti menasihati dan pedih terasa telinga mendengar segala kata2 ibu tentang hubungan SIti dengan Zarif. 'SIti dan Zarif dah 3 tahun bercinta la bu!' tapi hanya mampu SIti jawab dalam hati.
'Kamu nak makan pasir je ke bila dah kahwin nanti SIti? atau duduk bawah jambatan? ibu tak kisah kalau pilihan kamu tu bertepatan, yang boleh jamin masa depan kamu, bukannye dengan budak macam Zarif tu!!!
Takde perkerjaan, merayau je keje nya' sambung ibu.
'Kan Zarif tu bantu perniagaan ayah dia bu' bela SIti.
'Memang la sayang, bantu bila dia nak je, dalam 30 hari belum tentu betul sehari dia bantu ayah dia di kedai tu, paling lama pun 2 jam? itu bantu? dia hanya habiskan segala harta ayah dia je SIti' jawab ibu.

Dan sedari itu, SIti diam bila ayah juga dah masuk campur. SIti takut kalau ayah pulak marah SIti. Sebab ayah jarang2 marah SIti. Dan SIti tak di benarkan keluar rumah sendirian lagi. Kata ibu untuk keselamatan. Tapi SIti tau dia taknak SIti jumpa Zarif. Kunci kereta SIti juga ibu pegang dan ibu yang pandu kereta SIti sekarang ni.

Apalah nasib SIti, SIti baru nak mula kan kerjaya SIti. SIti nak rasa pegang duit sendiri. (SIGH)

Siapa lah lelaki gedik gatal2 masuk meminang ni. Siap la kau.

Friday, December 10, 2010

usaha yg berbaloi

alhamdulillah...dengan ini, saya mengishtiharkan. Tamatnya sesi pembelajaran untuk semua semester, bermula dari 10/12/10. sekian.

alhamdulillah *wink wink

MaD HaTTeR's DiNNEr & DanCe yo

Tonite is the nite when 710 PwCian will be going for the dinner & dance at ONE WORLD Hotel yo. just 710? when 710 were those who registered to get the seat at special and affordable given price. how bout the rest? sila ddk diam2 kat rumah ok...hehehe

THe best thing is, I am one of 710 tho... Wehuuuuuuuu...and being PwCian for almost 4 years, and this is my first time ever I'm going for this dinner despite the biennial and Iftar. well peeps, let's rock !

But.....what the maddest hat I have in my closet? none. Opsie~

Wednesday, December 8, 2010

Siti Oh Siti

'siti, tolong bukak pintu ni ayah kat bawah dah' kata ayah dalam talian.
wah banyak nye barang dari kampung, detik hati ku sebaik pintu ku buka. 'tolong bawa sayur2 ni semua dan letak kat dapur' perintah ibu, sementara ayah baru saje menutup pintu pagar rumah.
Namun, belum pun sempat aku menjejakkan kaki ke dapur, telinga menangkap bebelan ibu 'engkau ni kalau duduk dirumah seharian pun, takde la nak tolong masak'
'ape yang tak masak nye ni?' tingkah ku pantas dek kerana hati yang tiba2 saje meluap2 panas bila acapkali hal yang sama yang ibu bebelkan sedangkan dia tiada di rumah, seharian aku uruskan rumah ni atas bawah. Dan bila dia pulang, aku dimarahi seperti aku ni hanya duduk terkangkang goyang kaki sambil tengok tv. Kesal hati ku tak dapat di bendung sampai mudah air mata turun ke pipi. sambil mengelap air yang jatuh membasahi pipi, aku letakan sayur di atas meja. Sementara kaki laju cuba menjejak tangga untuk ke atas. Dan ketika itu lah aku terdengar bunyi tudung saji yang di hempas kuat.
'malas betul'perlahan ungkapan itu lahir, walau perlahan namun telinga muda ku ini, masih dapat mendengari dengan terang.
'ape yang malas nye ibu? apa yang tak masak nye?' tengking ku kuat.
'kalau masak mana?' tanya ibu dengan nada juga kuat.
'itu kat dalam periuk tu ape?, ikan dalam pinggan kat luar tudung saji tu ape? ibu nak marah2 ni kenapa? ape siti ni buruk sangat ke ibu? ' seraya aku belari naik ke atas dek kerana sedih yang tak tertanggung lagi. Sampai di bilik, cepat je tangan nak menghempas pintu namun sempat tangan kiri menahan 'pintu ni tak bersalah, tak perlu dia yang menjadi mangsa'. Dan aku kunci dan terus menghempas badan ke atas katil.
Menangisi ape yang terjadi, kesal meninggi suara kepada ibu, dan kesal juga kerana kenapa itu je kesalahan yang aku dapat. Aku bersihkan penyedut udara kerana tadi aku lihat dan terlalu kotor, menyapu sampah atas dan bawah, mengemop. masak untuk adik yang nak pulang ke UiTM.
Aku juga punya hati, kesian melihat adik yang nak pulang, jadi aku masakkan lauk kegemarannya. Dan tapi bila ibu pulang, aku masih di persalahkan?
Apa menantu dia je ke yang baik? aku perasan memang la menantu dia tu rajin masak, tapi masak sebab nak jaga perut laki dia tu, setakat memasak, kemas rumah? bantal kat bahagian atas tu, kalau 10 tahun setiap malam dorang baring, lepas baring tu pasti bantal akan tinggal kat atas lantai, dalam keadaan yang sama, dalam senget2 bantal tu lepas baring. Tak penah sekali pun aku bangun tidur tengok bantal dah siap susun atau di letakkan dalam bilik balik. Itu tak penah pulak ibu bebelkan? kenapa tak tegur? kenapa setiap hari aku balik dari kerja, aku tau lantai tak bersapu. Sebab terasa pasir seluruh rumah. Siapa yang tolong kemas kan bila jadi macam tu? menantu? anak2 ibu yang lain? sume jangan harap. kalau bukan Siti ni jugak.
kenapa lah ibu macam ni.

Thursday, December 2, 2010

alhamdulillah

Satu kesyukuran diluahkan bila peak period dah berlalu. Tibe2 rasa tak seronok pulak, dulu sibuk, rs sgt diri productive, tp now dah kurang sibuk, cuma ada satu dua tax comp je yg perlu di buat tp suma under control. Now dah bole baca blog, update blog, dan terus lakukan kerja2 surfing (^_^) macam dulu2 hahaha. Then pagi ni baca ttg PERASAN yg ditulis oleh budak yg tgh lama bercuti tu..hehe...btol jugak ckp dia tu...hahahaha

Nyway, just drop by to say hello December.

Wednesday, November 24, 2010

Kerjaya

Macamana kalau kite berkerja dengan hati ikhlas tp balasan nye tidak setimpal yg kite harapkan? Adakah kite perlu memberontak? As for now, been really busy dgn keje, smp rs mmg tade life...and update blog ni sbb nk release sumthing yg rs nye patut di release kan...

Spend hours and even, bole sakit kalau keje macam ni....tp still buat atas dasar tanggungjawab, dan ada quaterly review, tp dh mmg dpt rs, sure appraisal tak setimpal dengan usaha dan tenanga yg telah dicurahkan....

sabar2....

jadi mari sambung keje... (@_@)

Wednesday, November 17, 2010

bila hari raya

Salam....

Hari ini hari raya korban...tahun ni...semua family sebelah ibu beraya di KL...jadi havoc la rumah dgn uncles, aunties, nephews, nieces & cousins...wah terasa sangat penat...

Tapi, di sebalik kepenatan tu, tersimpan rasa puas bila hubungan kekeluargaaan ni terus rapat, dan terus kuat antara satu sama lain...walau penat, tp rasanya masih boleh tido dalam senyuman mengenangkan kerenah2 mereka tadi...

tapi..bile raya macam ni, tak terlepas jg ada adengan sedey...tp kita amb perkara tu sbg satu peringatan bila kita gembiraa, INGT, jgn keterlaluan... (^_^)

Dan, baby cousins saya tadi, dpt 5As....congrats! langsung tak ingt dia amb UPSR (sbb dia lg tinggi dan pendiam dr saya hehehe) so tak dpt la bg present yg best2 td....nway, harap dia terus berjaya dalam pelajaran di masa depan, supaya boleh bantu ayah yg bnyk berkorban....

dan harapan, ikatan kekeluargaan ini terus kuat dan keluarga kami ini sentiasa di berkati serta berjaya di masa akan datang dan dimurah kan rezeki yang berkat...aminnn

Tuesday, November 16, 2010

Selamat Hari Raya

Hari semua umat islam yang mengerjakan haji berkumpul...

Hari dimana seorang ayah telah mengorbankan nyawa anak nya demi Allah....

Hari untuk semua umat islam tak kira di mana jua mereka berada...

Selamat hari raya aidil adha !

Friday, November 12, 2010

12.11.10

Such a naiss date tho...

And me being update a really short & simple note today juz to transfer the stresss, the tiredness and of all feelings that I have now...

After school, still got those unfinish but interesting works to do... (really?)

So dont complaint pls...

Sigh ! 

11.11.10

From today, exactly 12 months = 365 days = 8760 minutes to go...

Dag dig dug !!!!!

Monday, November 8, 2010

where I was during few weeks?

Office

extremely busy with works until I have no time to blog. Ensuring all the assigned jobs completed before I go for my final exam. but, tmrw i'll be coming back to office and there are jobs waiting in my taski...can u imagine my listing of clients up to 4 pages, and 10 clients at each page. sob sob...chaiyok2!

Final Exam

struggling for the one and only paper for this semester. But it didnt turn out to be great. So damn frustrated as I do hope I can score for this paper. But my bad as I only put my effort on that paper 3 days before the exam. huhu..the exam is over after all and all I can do is just wait for result.

Oh project paper

final presentation on my project paper as it is one of the requirement to fullfill in order to complete my BBA. I need to submit the hardcover copy by end of this week. and completing it now (^_^)

Holiday

Malacca. It was an emergency thing that I received for the very last minutes. As such, I went to malacca to visit cum holiday. and spent the whole weekend in there until I feel like wanna stay there forever. I love malacca so much with no reason. and I'll be coming to malacca again someday.

soping

therapy for frustration of not doing well in exam is SOPING...hehe...but not so SOPING as I spent a lot in Malacca. but there were things i bought that makes me feel best hehe


Next Project

Until I fully confirm only then this project can be announce. 


OK, i better get going as tomorrow am working, touch up my project paper for the last time. 


muah!!

Sunday, October 31, 2010

- di kejauhan -

Bila kita berada di kejauhan baru kita akan sedar bertapa kita amat merindui seseorang itu dan sekaligus akan berjanji pada diri kita yang kita akan melayan dia dengan baik dan tidak sesekali akan menyakiti hati mereka. Tapi....

bila kita berada dekat dengan nya, lancang mulut berkata2...ringan mulut utk membalas setiap perkataan demi perkataan asalkan hati kita puas. Lambat baru kita akan menyesal dengan perbuatan sendiri. bak kata org2 tua, terlajak perahu boleh di undur, terlajak kata? tanggunglah akibatnya.

Thursday, October 21, 2010

Unit Trust Fund

Seorang kenalan sedang bersungguh bersemangat memulakan urusan unit trust ni..beberapa kali cuba memberikan idea dan suggestion untuk saya melabur.

bukan xmahu, bukan xberminat, tapi mungkin nanti. bak kata orang 'first things first' , kalau semua nak hadap pada satu masa, mampu ke nak bergerak? mampu ke nak bertahan, jadi baik kita bersabar jangan ikut nafsu. dan pernah dia ajak utk saya mulakan kembali market unit trust fund ni under maakl.

bagi saya, ye market unit trust memang bagus, sebab we are helping others to maximise their returns, tapi untuk memulakan ini, banyak masa yang perlu saya peruntukan, banyak benda saya perlu mulakan semula, dan perlu ada persediaan dari segi mentally adan physically which saya tak ada lagi.saya perlu hadiri trainings.saya perlu setup semula segala2 nya. insyaallah semoga hati saya di permudahkan dan di beri pertunjuk untuk bermula semula.

kepada kawan saya, semoga berjaya. you are at the right path and keep going. passionate leads you towards glory.

di mana kan ku cari

cabaran sungguh tercabar...hingga fikiran malas nak berfikir, bahu tak tahu larat atau tidak nak memikul.tapi bertuah bila kaki masih lagi setia berjalan.tangan masih lagi ligat membuat rutin kerja.tapi akal tetap memberi aliran supaya hati terus rasa susah..Urgh! apa jalan terbaik? di mana kan ku cari?

Ya Allah, tunjukkan lah jalan dan permudahkan lah urusan hamba2 mu ini...aminn

Wednesday, October 20, 2010

11.11.11

Mengira hari ke arah anjakan paradigma yang paling ketara dalam hidup seseorang. Segala perancangan di atur menuju hari yang bersejarah. Jika Datuk Shiekh dengan tema kayangan pahlawan melayu dia tu, saya juga ada tema sendiri yang sedang di atur. Ramai juga kenalan yang bakal melansungkan hari yang sama. 11.11.11. Sebelum memilih tarikh tersebut, saya dan family Si Dia duduk berbincang memilih tarikh yang sesuai, dan setelah melihat tarikh yang baik di bulan Zulhijjah, kami sepakat memilih tarikh tersebut. 11.11.11 tarikh pernikahan bersamaan dengan 14 Zulhijjah, dan resepsi sebelah Si Dia 20.11.11 bersamaan 23 Zulhijjah, yang mana kedua2 tarikh insyaallah tarikh yang baik untuk membina masjid di jalan Allah.

Sedikit panduan tentang hari2 yang baik dan mengapa akhirnya kami sepakat memilih tarikh 11.11.11 dan 20.11.11:


1) senang nak ingat.

takde asyik lupa anniversary yang terus mengundang kepada masalah merajuk tido luar!..haha..tapi kalau dah banyak sangat makan semut baik kawen je tarikh apa-apa pun sebab tak dapat nak ingat.

2) hari jumaat.

akad nikah lebih afdal sebab hari jumaat kan penghulu bagi semua hari. tapi memang mana ada hari yang tak baik. semua juga baik. cuma nak ambil keberkatan saiyidulayyam itu lebih digalakkan.

3) hujung tahun

biasa hujung tahun ni budak cuti sekolah. tapi check kalendar 11 november belum cuti sekolah lagi. tapi seminggu lepas raya haji.

4) 14 Zulhijjah 1432

kita patut tengok dari sudut tarikh bulan islam. Muharram tidak sesuai untuk berkahwin sebab itu bulan kesedihan. (saya tak nak pula bagi tazkirah lebih-lebih sebab ilmu pun tak cukup). Tapi ingat 14 zulhijjah jatuh bulan haji.
HARI-HARI BULAN ISLAM PANDUAN MENURUT IMAM JAAFAR AS-SODIQ A.S.

01hb: Hari yang baik untuk bertemu pemerintah (orang kenamaan) / meminta hajat / berdagang / bertani dan bermusafir.


02hb: Hari yang baik untuk bermusafir / meminta hajat.


03hb: Hari yang tidak bagus.


04hb: Hari yang baik untuk berkahwin dan Makruh untuk bermusafir.


05hb: Hari yang tidak bagus.


06hb: Hari yang diberkati dan baik untuk berkahwin / meminta hajat.


07hb: Hari yang diberkati dan elok untuk apa yang dimaksudkan dan diusahakan.


08hb: Hari yang baik untuk meminta hajat dan Makruh untuk bermusafir.


09hb: Hari yang penuh keberkatan dan baik untuk segala hajat manusia. Dan barangsiapa yang bermusafir bakal memperolehi rezeki harta dan dia akan melihat banyak kebaikan dalam perjalanannya itu.


10hb: Hari yang baik untuk segala hajat melainkan bertemu pemerintah (orang kenamaan). Sesiapa yang lari dari penguasa akan tertangkap. Tetapi, baik untuk berjual-beli. Sesiapa yang mendapat penyakit akan cepat sembuh.


11hb: Hari yang baik untuk segala hajat, bermusafir, jual-beli, bercucuk tanam melainkan bertemu pemerintah (orang kenamaan).



12hb: Hari yang penuh keberkatan. Maka mintalah hajatmu dan berusaha nescaya akan mendapat. Bersembunyi dari pemerintah adalah lebih baik.


13hb: Hari yang tidak bagus atas segala amalan / hajat.


14hb: Hari yang baik bagi segala hajat / amalan.


15hb: Hari yang baik bagi segala hajat / amalan. Nescaya akan mendapat.


16hb: Hari yang tidak bagus.


17hb: Hari yang baik bagi segala hajat/ amalan. Nescaya akan mendapat. Baik untk bermusafir, jual-beli, bercucuk tanam, membina bangunan dan bertemu pemerintah (orang besar).


18hb: Hari yang baik bagi segala hajat. Barangsiapa yang bertemu musuh, akan mendapat kemenangan dengan Takdir Allah.


19hb: Hari yang baik bagi segala amalan. Barangsiapa yang lahir pada hari ini akan mendapat keberkatan hidup.


20hb: Hari yang baik untuk segala hajat, / bermusafir / membina bangunan / bertani / kahwin dan bertemu pembesar.


21hb: Hari yang tidak bagus.


22hb: Hari yang baik untuk berdagang / bertemu pemerintah / musafir / BERSEDEKAH.


23hb: Hari yang baik digalakkan untuk berkahwin dan apa saja perniagaan dan bertemu pemerintah.


24hb: Hari yang tidak bagus.


25hb: Hari yang tidak bagus dan BERHATI-HATI untuk setiap perkara.


26hb: Hari yang baik untuk segala hajat kecuali kahwin dan musafir. Hendaklah kamu BERSEDEKAH pada hari itu kerana ia memberikan banyak manfaat.


27hb: Hari yang baik untuk segala hajat.


28hb: Hari yang bercampur ( Baik & Tidak baik).


29hb: Hari yang baik bagi segala hajat melainkan menulis (kitab). Boleh menulis tetapi MAKRUH. Barangsiapa yang menulis kitab tidak mendapatkan idea yang baik. Sesiapa yang mendapat penyakit akan cepat sembuh dan yang bermusafir bakal mendapat harta yang banyak.


30hb: Hari yang baik bagi segala hajat / berdagang / bertani / kahwin, cepat sembuh dari penyakit, Yang lahir pada hari ini akan mendapat keberkatan, akan diangkat kedudukannya. Suka bercakap benar dan menunaikan janji.


Kesimpulannya jangan lah kita memilih tarikh dengan mengganggap tarikh tu keramat atau tidak baik. Untuk mendirikan masjid itu satu niat yang baik. Hai, nak kawen tu kawen aje la..hehe..Cuma ia bergantung kepada setiap individu dan apa sebab musababnya. Jangan pula sampai terpesong dari akidah dengan mempercayai perkara khurafat. Wallahualam. (kan da jadi ustazah kat situ)

Monday, October 18, 2010

G O L F

Saturday nite was the nite I put my hand for the 1st time on the wood and swung !!!
Never ever in my mind that I would really enjoying the moment of whacking and to see how far the ball would go. First time ever to know how exactly the right way to hold the wood (or they call golf club), to lock it (oh never imagine got such thing) , the real technics before you can first swing for a beginner like me. The day that really make me change the perspective towards GOLF. The day that amazingly had caught my interest towards this sport. I used to think that GOLF is kinda wasted and stupid but yet expensive game that ones is willing to play for the sake of business and it's absolutely unhealthy sport ever in the world.

Even Naj always complaining my interest towards bowling but for me bowling is how good is your technic and focus and the skill of throwing the ball at the right place. That's bowling. As to when bowling make me addicted to it same goes to GOLF.

Do you think that GOLF is just the matter of whacking the ball and seeing where the ball goes? No it's not. I had body aching all over my body especially around my bisep and trisep area which mean it's not just because you can swing but you also need to make a simple or little excercise to warming up your body before swing! eeeewww! don't simply take things for granted.

 Naj had full set of golf club thus nothing to be worry of playing as long as you can. We are not playing at the turf yet, still at the driving range. BUT...I need a pair of gloves! that may cost me RM50 per pair (gulp) yes please!


swing technics

Well, thats all for now. There are lots of things I wanted to put, but later...as I keep bumped into manager's eyes..better do my work now!

taaa & wachaaaa~

Btw, thanks baby for the great moment and had turning my perspective towards GOLF!

How to make a dream come true?



I have dreams.some are achievable dreams, some are not and some are achievable but it needs passion, efforts and support to make things going but yet I'm hopeless...and I have a recent dream that I wanna make it come true....a dream that occasionally happen to be dream again and again...and none of it come true...so how to make it happen to real life?

Do I need to plan ahead? which obviously I don't have much time to spend on the planning as time is contraint...perhaps ya I need to, as I should not spend much time by giving out reasons on top of a desire in achieving something that I really wanna make it happen...

Passionate, hardwork, honesty and desire will make my dreams come true. Do I need tell people about this dream? nahhh no need...gotta lift up my own spirit by makin urgency within ma self tho...can I? (surely you can dilla)

Oh dilla you should put target in your life back. or you might lost your direction in a day time. not just seeing the succeed in others but you may feel it and gettin it by your own self...lettin go doesnt mean you are loser! but is an opportunity that you might get more and more chances later !

so how to make a dream come true?
get yourself ready mentally and spiritually of all the obstacles might come to your way in form of any thing that you wont imagine of, and with the grant from ALLAH...insyaallah ~

so..get going DILLA !

hip hip hooray ~~~

Friday, October 15, 2010

Personal Loan to be grab !!!

Dear All,

Personal loan with lower interest is ready for grab! This loan issued by EON Bank and is meant for all government and private employee that has BIRO ANGKASA facilities...the disbursement for approved loan is within 5 working days!!!  (wow wow cepatnye)

Features:
  • no guarantor
  • finance up to RM250,000.000!
  • longer tenure - 20 yearss!!
  • rebet for early settlement
  • eligible for employee that earning as low as RM700 (basic + fixed allowance)  
For further enquiries or as if you want to get the flyers, you may drop me an email at norfahuman@yahoo.com OR

Please straight away call the person in charge Mohd Najib at 013-250 4777.

Wachaaaa!

Thursday, October 14, 2010

rumah vs dewan

Apa kebaikan majlis dirumah dan apa kebaikan majlis di dewan?
kenapa ada orang yang suka buat di rumah dan kenapa ada yang suka buat di dewan?


dan saya?
saya suka jika majlis di dewan...
tapi...
parents saya suka jika majlis di rumah....

keputusannya?

Tuesday, October 12, 2010

feeding fish

Saya suka fish tu ada di blog ni...
tp bile sesekali sign-in blog ni....
tgk dia berenang2...terasa kesian pula....
terasa seperti dia juga hidup walau dlm skrin....
macamana kalau saya tak buka2 blog ni lg....? ikan?
ok...so remove is the best way..bukan tak suka dia...tp better diaa tak payah ada
tgk dia berebut2 mkn...hish lg kesian...

ok nnti rindu2 ikan, pegi tgk kat page lain....tata

Monday, October 11, 2010

Oh office

setelah sekian lama tak masuk ofc...esok akan masuk buat pertama kalinya ke offc...wahhh dh rindu dgn my minnie tiniee little bear...oh cepat la esok ~

bila maut datang?

kita mmg tak tahu bila dia akan dtg...sesekali tfikir memang mbuatkan hati rasa gerun....
dan seorang uncle sebelah abah, telah pergi manyahut seruan illahi...

masih teringat lagi pertemuan terakhir di raya ketiga...semasa kami datang ziarah ke rumah nya...dia masih lg sihat dan sihat utk berjalan dan melayan tetamu...cuma ketika dia berborak dgn abah, terdengar aduan yg sejak dua menjak ni badan terasa lemah2 sikit...dada rasa macam susah nak bernafas...dan rasa mudah letih...dan abah membalas, mungkin di usia kita ni mmg mcm tu, tambahan puasa serta cuaca yang tak menentu sejak akhir2 ni...dan pakcik hanya mengangguk tanda setuju...sehari selepas pulang dari kampung, abah terima panggilan mengatakan pakcik dimasukkan ke hospital sabak bernam, menurut kata doktor, ada infection pd paru2...bunyi seakan tak serius...namun...penyakitnya tak jugak kebah2...hingga terpaksa di bawa ke hospital sg buloh utk rawatan lanjut...

dan aku adalah aku...pulang ke KL, sibuk dgn urusan kerja hingga terlupa ttg pakcik yang sakit..lupa nak bertanya khabar dia melalui abah...hingga lah sewaktu sedang berehat dirumah (waktu lunch yg pnjg kerana kerja amal) mama telefon mengatakan yg pakcik sedang kritikal...terkejut juga...dlm hati berkata teruk juga infection tu smp kritikal...dan pada malam yg seharusnya aku dan parents pergi melawat...aku yg tak jadi pegi bile mama tgk aku sibuk nk pergi melawat org kat hospital tp bawa LAPTOP!bukan aku sengaja atau tunjuk alasan utk tak payah pergi , mmg niat nak pergi, tp kebetulan pd mlm yg sama aku perlu hantar skrip pada IQA..dan skrip tu blm siap, fikir sepanjang perjalanan ke hospital boleh la siapkan sebab tak byk mana pun lg skrip tu...tp mama ckp siapkan jelah kerja, esok br melawat...aku akur...

masin mulut mama, bila esok MEMANG aku pergi melawat pakcik, tp melawat pakcik yg telah tiada....dan sewaktu jenazah sedang di solatkan..baru aku tahu yg dia meninggal kerana LUNG CANCER...! sedangkan aku fkir dia meninggal kerana jangkitan paru2? teruknye aku....!mudah pakcik pergi, seminggu selepas diagnosed cancer STAGE 4, pakcik pergi meninggalkan keluarga dan kami semua...sedangkan si anak dah menyusun jadual utk perubatan yg bakal di lakukan utk pakcik...mungkin pakcik tak mahu susah kan anak2...tp yg pasti, ALLAH sayangkan pakcik.....

selepas pertama kali dimasukkan ke hospital sg buloh, pakcik pernah discharged...dan dimasukkan kembali selepas masih sakit yg sama...dan kemudian barulah doctor dapat kesan apa punca sebenar sakit pakcik...

pakcik seorang imam dan seorang yg tak byk ckp...ramai org kampung yg dtg berziarah...rezeki pakcik...segalanya di permudahkan...semoga pakcik diletakkan di kalangan mereka2 yg beriman...insyaallah

Al-fatihah utk Pakcik Hj Kamaruddin...

Saturday, October 9, 2010

:: PILIHAN ::

Hati meronta nak bercerita..tapi akal dan fikiran kata tak perlu..biar disimpan sesetengah perkara supaya tak mbuka aib didada...tapi mata bengkak hingga xmampu nak dibuka, hati parah kerana luka dan kecewa..kenapa rasa seperti tidak diberi pilihan utk tentukan apa yg tbaik? bukan ke ia sepatutnya menjadi perkara plg manis, plg gembira, plg dinanti2 kan...tp ia telah bertukar menjadi perkara plg sedey, plg tak mahu difikirkan, plg mls utk dilaksanakan dan perkara plg tak mahu dilakukan?
Jika anak perlu mengikut  kata org tua...bagaimana pula dgn org tua? mereka ikut kata siapa?
Jika isteri perlu ikut kata suami..suami ikut kata siapa? Jadi dimana keadilan utk org yg perlu mendengar kata2 org lain? bagaimana dgn kata suara hati mereka? hanya dibiarkan menjerit di dalam diri? hanya mampu keluar melalui air mata?jika org pandai berkata2, mungkin mudah utk mluah kan rasa tidak puas hati di dada...tp jika org tak pandai berkata2, hanya tangisan dpt di dengarkan tanpa perlu berkata2...
Apa mungkin, sesuatu yg plg ditunggu2 kan, perlu diuruskan oleh orang lain tanpa kita boleh bersuara memberi pendapat dan memberitahu keinginan yg terpendam sejak sekian lama? atau hanya biarkan keinginan terpendam terus dipendam? atau yg terpendam di luahkan dengn lakaran sketch bg meluahkan yg terpendam?
nyata jelas dan terang..tak semua orang mampu mbuat pilhan atau diberi pilihan utk mbuat pilihan....

Wednesday, October 6, 2010

I got a CALL

owh...i feel amazing !

I got an interview call today...so excited and yet nervous too!
I haven't undergo any interview for last 4 years...aaaaaaaaaaaa takott!
but how I wish to join that such big Co tho ~

harap2 ini rezeki !

Turning point?

Sedang tengok tv layan cerita Lagenda Budak Setan...

Semalam, Biebie and i went out lunch together at NZ next to Public Bank HQ..and was so surprise when I bumped into my ex-trainer while I was working with CIMB...

And seeing him with some offers really make me feel sort of happy when there are still opportunities for me to grow..

still need to consider...

Wednesday, September 15, 2010

Lagi tentang Kes Jutawan Kosmetik

Ini berita yang baru di baca melalui hmetro online...Ya Allah, engkau ampunkan lah dosa2 kami dan seluruh umat islam...beri kan lah kami cahaya mu Ya Allah, dan jadikanlah kami semua umat mu yang soleh dan solehah Ya Allah....

KUALA LUMPUR: Sepasukan polis menemui ‘objek’ dipercayai kunci kereta selepas dua daripada lapan suspek yang ditahan dibawa ke lokasi asal penemuan kereta mewah jenis BMW X5 milik jutawan kosmetik Datuk Sosilawati Lawiya, 47 di Apartmen Angsana, USJ 1 di sini, semalam.

Selepas 30 minit, suspek berpakaian lokap terbabit berhenti sambil diiringi polis di satu kawasan sebelum pemeriksaan lanjut menemui objek dipercayai kunci kenderaan mewah berkenaan dipercayai dibuang suspek.

Sementara itu, semua mangsa dalam kes pembunuhan jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya, 47, dan tiga lelaki lain dikatakan pada mulanya dipukul dengan kayu kriket dan senjata tumpul lain dengan tujuan melemahkan mereka sebelum tangan diikat menggunakan dawai.


Difahamkan semua mangsa yang dalam keadaan lemah itu dikatakan dibunuh seorang demi seorang dan tugas kejam terbabit diserahkan kepada seorang daripada lapan lelaki yang ditahan bagi membantu siasatan polis berhubung kes kehilangan empat mangsa itu.
(tak dapat dibayangkan bertapa terseksanya mereka)

“Tubuh mereka dilumur dengan tahi lembu sebelum semua mangsa dibakar bagi menghilangkan bukti kes pembunuhan kejam terbabit.

“Suspek yang melakukan perbuatan ini boleh dianggap kejam dan langsung tidak berhati perut kerana membiarkan mangsa menderita sebelum menemui ajal.

“Malah, mereka diperlakukan umpama haiwan hanya kerana sikap suspek yang dikatakan terlalu tamak dengan wang ringgit,” katanya.

Difahamkan, tahi lembu digunakan untuk mempercepatkan proses pembakaran semua mangsa terbabit dengan tujuan menghilangkan bukti bagi mengelak perbuatan mereka dihidu.

Harian Metro semalam melaporkan polis menemui pisau dipercayai digunakan kumpulan pembunuh itu yang dibuang dalam sungai selepas seorang daripada suspek memberikan maklumat kepada polis.

Turut dibuang bersama pisau itu adalah abu mayat semua mangsa yang dihanyutkan dalam Sungai Panchau, serta beberapa parit kecil berhampiran di mana arusnya mengalir ke laut.

Harian Metro turut difahamkan semua pekerja di ladang terbabit warga tempatan dan mereka dikatakan menerima ‘habuan’ berbentuk wang ringgit daripada peguam bergelar Datuk itu.

Malah, perbuatan kejam ini bukanlah kali pertama dilakukan kumpulan pembunuh berkenaan dan mereka juga sebenarnya disifatkan sebagai tidak profesional namun faktor bernasib baik, lebih memihak kepada mereka.

Menurut sumber, kehilangan beberapa lagi individu yang pernah dilaporkan sebelum ini selepas berurusan dengan peguam terbabit dipercayai turut menjadi mangsa pembunuhan kumpulan berkenaan.

“Mungkin selama ini mereka terlepas dari sebarang tindakan kerana kerja yang dilakukan mereka itu agak teliti dan menghapuskan bukti dengan cara membakar mangsa.

“Namun, dalam kes terbaru ini, polis menemui beberapa petunjuk yang boleh dijadikan sebagai ‘kunci’ bagi mengesan perbuatan kejam dilakukan kumpulan pembunuh itu,” katanya.

Susulan daripada itu, polis menahan lapan suspek termasuk dua wanita sejak Jumaat lalu berusia antara 19 hingga 45 tahun bagi membantu siasatan selain beberapa lagi bahan bukti yang digunakan semua suspek.

Tuesday, September 14, 2010

Al-Fatihah

Tiada kata yg mampu lahir selepas pertama kali membaca berita tentang Kehilangan Datuk Sosilawati Lawiya dan 3 rakan yang lain beberapa hari sebelum raya. Dan masyarakat Malaysia heboh memperkatakan tentang andaian2 yang mungkin tentang kehilangan datuk dan 3 yang lain. Pada mula membaca tentang berita tersebut, tiada apa yang benar2 menangkap untuk terus membaca, kerana ia seperti sesuatu yang dah menjadi sesuatu 'Kebiasaan' di Malaysia sejak akhir2 ni. Kes bunuh sering kali menghiasi dada2 dan kaki2 akhbar hingga tak salah untuk di katakan hampir setiap hari. Manusia semakin hilang rasa peri kemanusiaan, jalan mudah, hanya bunuh, bakar, buang, hingga bayi yang tak tak tau apa2 turut menjadi mangsa.

Tetapi apa yang paling menyentuh perasaan, paling membuat saya terkejut pada kes datuk sosilawati ni, antara 3 rakan yang turut hilang itu, merupakan bekas rakan seperjuangan sewaktu saya masih bersama CIMB Bank 4 tahun lalu. Noorhisham. Ye, saya panggil dia dgn nama Abg Sham kerana jarak usia yang berbeza. Orang nya baik, mudah ketawa, bercakap juga lembut, banyak memberi nasihat untuk maju dalam hidup. Sudah berkahwin dan mempunyai 3 orang cahaya mata. Pada mula membaca berita tersebut, saya kurang cam ia adalah abang sham, namun bila terbaca seorang perunding kewangan peribadi dari CIMB Bank Kg Baru Branch, terdetik dihati, eh siapa ekh..takkan aku tak kenal, dan saya melihat kembali foto yang terpampang di dada akhbar tersebut....dan......Ya Allah mengucap panjang bila saya sedar itu adalah rakan saya sendiri.....hanya doa yang mampu saya titip kan untuk keselamatan beliau yang pada ketika itu sudah 8 hari hilang...

Dan pada raya ketiga, ketika saya dan keluarga masih beraya di rumah Pakngah di kampung....makngah beritahu yang keempat2 mereka dah di sahkan mati dibunuh dan dibakar...

terasa longlai bila mendengar berita tersebut...terbayang di mata, saat2 dia di pukul, atau dalam ketakutan menghadapi saat2 kematian...seperti terdengar2 dia menjerit mohon di bebaskan, seperti yang selalu kita lihat di televisyen..namun, misteri kehilangan mereka dah terjawab...mereka berempat dibunuh, dibakar dan abu mereka di buang di sungai...

Namun, sehingga ke hari ini, saya masih lagi mencari2 bahan berita untuk dibaca tentang kes mereka ini...apa salah mereka sehingga mereka mendapat bahagian sedemikian rupa...semoga roh mereka di cucuri rahmat dan diletakkan di kalangan orang2 yang beriman..

Al-fatihah ~

Sunday, September 12, 2010

mengapa?

Mengapa perlu ada perasaan mcm ni? agak pelik dgn perasaan sndr...dia cuba nak mendekat kan diri, nak berbaik2...tp kenapa perasaan utk berkawan dgn dia, saya pandang sepi dan tidak seikhlas mana...mengapa? apa salah dia...saya tahu perasaan ni patut di buang jauh...dan cuba seikhlas hati terima dia yang ingin berkawan dgn saya, yang mungkin satu hari nanti, kami akan jadi saudara...adik ipar mungkin?

Tapi kenapa setiap perbuatan yang dia buat, rasa menyampah yang meluap2...Ya Allah...jauhkan lah perasaan negatvie ni ya Allah...sesungguh nya aku hanya insan mu yang lemah...

Dia wish, selamat hari raya pun saya ada perasaan berbelah bagi untuk reply...ah, biarlah lg pun wish dlm fb je pun...tp yelah, sbb dia takde contct number saya? tapi...hmm biar lah...dia start komen pd photo org2 yg rapat dgn saya pun, saya dah start macam meluap2...perasaan ape sbnrnye ni? mungkin sbb saya tak kenal dia? atau adakah kerana kami satu bintang...Aquarius...yang mmbuat kan saya jd mcmni? adakah dia juga sbnrnya sama? astarfirullah....tak baik mengata org, tak baik tak suka org...setiap perbuatan kita pasti akan ada balasan...biar berbuat baik dgn org, jgn bbuat sesuatu yg mcm ni...

saya cuba untuk terus buang perasaan tak suka ni, sbb budak tu rs nye takde salah apa pun...tp kalau org kutuk dia, timbul rasa kesian pd dia...sedangkan saya sndr ada perasaan yang mcm ni...

mungkin, saya perlu meluahkan apa yang saya rasa kan...harap2 selepas ni...saya boleh kawal perasaan, bole belajar menjadi ikhlas...ya ikhlas tu penting...kita tak bole berlakon, tak boleh berpura2...sbb ia tak akan nmpk ikhlas di mata sesiapa pun...harap2....saya berubah selepas ni, jika tak mahu serapay mungkin pun takpe, asalkan, dpt terima salam persahabatan dr dia....insyaallah ~

Wednesday, September 8, 2010

8.9.10

What a lovely date today...and it is my 8th year anniversary with HIM...

Insyaallah, dengan harapan kekal hingga ke syurga....

Selamat Hari Raya


Aidifitri datang lagi...satu hari lagi ramadhan akan pergi meninggalkan kita...terasa seperti ada sesuatu yang...entah tak pasti...namun, harap2 sesuatu yang entah ini ada sesuatu yang baik...insyaallah

Selamat hari raya maaf zahir & batin..

Monday, September 6, 2010

update yg tak berapa nak update

Minggu ni dah masuk minggu raya....and buat pertama kali nye sejak keja kat sini, I amb cuti way early sebelum raya...usually after raya baru amb, meaning that a day b4 raya pun keje...tp this yr...awal kot...hehe...start esok smp isnin, then selasa rabu comeback to work then smbg khamis jumaat....wahhh! best nye september...takyah teje lama...hehehe...

dan preparation....semangat nak cuti raya...tp satu benda pun tak buat lg...baju? hmmm tade pun...kalau pegi mall pun, baju si budak ammar tu je yg berkenan kat mata...hmmm, nnti nk cari kasut utk dia n ameer...adoii~

semakin meningkat umur..semakin selalu fkirkan tentang orang lain..tp ntah byk fkir kan pasal org lain pun tak berapa elok kan....

kemalasan untuk menulis semakin ketara lately....hehe...jadi...sabar jelah...

sambung nnti ~

Friday, September 3, 2010

:: Fighting yang cute hehe ::

Happy watching ~~


video


Lurve cat so much !

Monday, August 30, 2010

Risau datang lagi

Early August I made a call...a call to block andam diary for my wedding...PA andam tu was so surprise as the Big is a year to go and yet me so early...tapi apa pun, I believe by making a dot a day will make a straight line in the end...so, thats why dari sekarang dah start buat apa2 yang patut for my wedding...

Actually, it takes around 3 weeks to heal the nervous accepting the fact that I'm getting married...entahlah, orang lain tu rilek jer, I plak yang nebes semacam...then dah rasa ok, but today, PA tu call ckp i kena byr deposit sbb dh ramai yang tanya utk date i tu....so to confirm i nak date tu, kn la make payment...Ok la...but then i dah start risau lagi...adoii....

kalau setiap kali satu benda tu nak jadi I risau...ape ke hal nye...sabar la dilla....to move into another new phase of life, semua benda kena terurus dan ada kesabaran yang tinggi...insyaallah semoga Allah permudahkan segala urusan ku....

Ada Hikmahnya

Today, nak katakan banyak kerja tak juga, my 60F tax comp dah selamat sampai atas meja manager for her review. Today, manager bagi semua malay staff kuih raya...haha..nak ambil ati la tu...ape pun, thank u sebab cuba ambil hati kami2 ni....

Then, in the afternoon ada set off for 4 clients and kena pegi IRB...dalam keadaan hujan yang baru nak turun tu...packing my stuff and get ready to go...but before tu I dapat rasa something is not rite..pandangan tiba2 rasa kembang, macam terlalu banyak cahaya, sampai nak tengok screen and nak baca the words pun kena blink banyak kali baru bole baca...then start sakit kepala....dan teringat orang kata, try tengok pokok hijau yang jauh...and I tried...but yelah, from 19th floor mana ada pokok kan...yg ada bumbung bangunan so what i can do was looking down at the green area accross the street...but time tu tak berapa nak sakit sangat...so tengok kejap je , angkat beg and jalan utk ke IRB...

But it became even worse while driving back in a heavy rain..rasa macam nak cabut kepala jap and tepok2 supaya tak sakit...smp ofc try lg tengok pokok from the above...and yes it works! sedang tengok pokok hijau, and menghayati view bangsar...terasa...setiap kejadian yang Allah ciptakan di muka bumi MEMANG ada purpose...like pokok2, bukan hanya sebagai bekalan O2, tapi sebagai tempat berteduh juga dan ia berwarna hijau bukan sebab apa2, tp sebab ia satu warna yang mendamai kan....

Tapi sayang, tak banyak lagi kawasan yang mengekal kan warna2 hijau mahupun pokok2 semulajadi yang  banyak dalam pembangunan insfrastruktur nya....jika ada pun, semua pokok yang ditanam semula dan kadangkala ia segan2 hidup tapi mati tak mau...

Apa pun, harap2 I tak lupa di mana kaki ni terus berpijak, dimana langit tu terus di junjung...dan sentiasa bersedia dengan segala cabaran hidup insyaallah...

Dan setiap hari, I tahu setiap yang berlaku ada hikmahnya....

Sunday, August 29, 2010

The fish

Frankly speaking, feeding fishes at the side bar keep my worries away hahaha
who's on earth that has the tremendous idea to come out with that fish thingy...thumbs up!


was actually uploading the pictures  until suddenly realised that the battery was out..sigh!

maybe i should get going to get good sleep tonite...nite nite

update

salam,

today is sunday, and occupied half of the day by updating the blog..i am new bie here (even this blog was born in 2009) thus a lil too slow to catch up things hehehe...

btw, it looks alive for now....and I am thinking to keep it alive more and more
till here...taaa

Saturday, August 28, 2010

faces of Love - along the way

beloved parents at adik's convo


Banana Jones

caught to be standing while the ustaz recite doa

we are happy to be reunited and look forward again
naj's convo

Ammar with nenek, trying to let him off - noty

owh, I can walk !

new member - good boy : Ameer Farhan

nieces & nephew - so cute

:: lots of lurve ::

Friday, August 27, 2010

::: Indeed :::

:: the wedding bell ::


which one comes first?

  1. Theme?

  2. Andam?

  3. Catering?

  4. Venue?

  5. Nervousness?

  6. Hantaran?

  7. RM?
Hehehehe...I pick No. 7 definitely.....but for sure, me nervousness towards the day...His side, they booked the hotel....at my side? still puzzle where on earth the wedding should be held?
dilla will update for more ~~~


rosses r just so sweet

so interesting to share....
lots and lots and lots in my head to put in, but...time constraint! ugh ~ 


rare color I guess

pelamin by rinssuzana


I need to dream a lot start from now....heeee

Theme

The big is still long wayyyyyyy to go....but I am unhappy as I havent got the theme for that day...

COlor? urgh...so many that looks great...gosh!

come on dilla, decide one!

Helpppppp!

Perasaan

I woke up in the morning, at 445 and had lots of things in mind for today (sigh).
  1. My 60F tax computation that waiting additional info from client need to be follow up
  2. The IAFG 2010 reward's cheques need to be prepare and sign of f by the signatories by 10am - oh I havent prepare even one cheque hehehe
  3. After so long, I need to update the book keeping for KSP - or else I might killing myself by end of the day when the auditor start to do the auditing. 
  4. Calling the bank for the confirmation - owh sorry Auditors as I havent had time to do this hehehe
  5. Proposal - 2nd review to Prof
  6. Rindu pada Ammar - noty boy
  7. JobStreet - any update? hihihi
  8. Mission to be early to the office - oh oh oh this is SO important, I want to go bath now
Taaaa
    

Wednesday, August 18, 2010

..upgrade mode..

I had really challenging weeks for last 2 to 3 weeks back. Feeling depress, sad, and 1st time ever I feel like 24 hours a day wasnt enough to go through the daily routine as employee as student as daughter as sister and even as gurlfren of someone...but even so, i noticed that am ready to face and to go through all the process everyday regardless as if i feel sooo damn exhausted or even feel like crying but i managed to make it done as it should be (greatfulll). And realise that i am getting matured each day (had wrinkle and better thought - either way that make me feel that i am matured hehe). and the best thing that i havent miss to do during this ramadhan is to go back early everyday hehe...it just i didnt have time to go to surau to perform tarawikh everyday as some of the days am a student and need to be in the class.

as such, now i believe that age is not just a number. it play roles for me and i believe to everybody too.as we getting senior (notice that i didnt use the word older hehe) we tend to think what is best for others and also for ourself. we tend to think much of our parents welfare, siblings, the other half, the other half's family, friends, and even trying not to be selfish and will always try to put ourselves in others' shoes too. we realize that relationships brings so much meaning to our life and the implication of breaking it resulting depressing and sadness to the entire life i believe.  like for me, i always put my thought to others first rather than myself. not to mentioned that such showing i am good, but this is how i feel. i hope it's a good thing..

well well well, it's time to shut the eyes and recharge the brain for tomorrow as tomorrow is just another fullfilling day that i need to attend to hehehehe....

nite nite

Tuesday, August 17, 2010

oh oh oh !!

Salam Ramadhan kepada semua umat islam....

Bercerita tentang ramdhan, terasa ada sikit kelaianan pada ramadhan kali ni....kalau dulu, after sahur sure nak tdo blk and end up pegi ofc lmbt...but kali ni, tak tdo pun after sahur and always early to ofc..alhamdulillah...dpt solat awal...kalau dulu still last minute...so far, alhamdulillah tak pernah lg skip sahur....terasa nikmat bersahur berbanding dulu...alhamdulillah ~

Harap2 keberkatan ramadhan di berikan untuk saya dan keluarga dan seluruh umat islam dan membawa kebaikan yang berterusan....insyaallah ~

Wednesday, August 4, 2010

Tukar

I keep on talking bout sorrows and how unhappy a person can be lately...the person refers to me hehe...well well well...i wanna TUKAR now...so let's talk about something happy so harap2 my mood pun boleh jadi happy....

Today, Yuran dah settle....fuhh...even penat trn naik KL-SA-KL but at least satu masalah dah selesai...supposely nak pegi esok, and dah amb cuti pun, unfortunately kena Gastric this morning, and after seeing the doc, drove to SA...dan zon bendahari tu dah bertukar ke InEd...so, no more covered shelter untuk di lalui...tadi betol2 jalan bawah Panahan matahari yg terik tu..adoi...takpelah, Malaysia di hati kan...then thought wanna drop by visiting my fren yg baru deliver baby on the same date of my engagement day but call dia tak angkat pulak...

So...esok nak buat ape? Obviously petang ada kelas derivatives, thari? lemme think....

Tuesday, August 3, 2010

Stress Up!



 1. Proposal for Final Year Project paper

I don't even have anything in mind......not even the title...I have one but it seems so much effort to put in and my advisor rejected last week as the allocated credit hour is only 4 hours...and to dig the new thing within these few days seems impossible as I need to really ensure the research that I really want to venture about...feel like wanna cry!



2. Wedding Hall

My dad has made up his mind to do the ceremony at home only...aaaaaaaaa another stress to me..but mom suggested to coax daddy to make at 2 places, one will be at home and another one will be advise later..Gosh! the 2nd venue should need to be book soon! otherwise, full house...stress stress with preparation....and of course the most stress is $$$$ because all are $$$$$$$...huhu



3. Looking for new job

I just can't stand to be in here any longer...huhu...Ya Allah kau buka kan la pintu rezeki untuk KU di tempat lain...aminnn


4. I need to get a pair of new heels

argh...because my fav heels torn...huaaaaaa...again...$$$$$$


5. I just don't want to be in today's meeting

There'll be a meeting at 2o'clock today, but I am purposely switch off my ST, and stay silently at my place so that the committees' member would not be able to find me...I hate meetingsss.....





6. Yuran for current semester

GOSH! why on earth I need $$$ so badly at one time? owh how I wish $$$ can grow by plant a tree so i just can plug them off everytime I want to use it..


All I want is to be at home but still gain some income...how to go about?
(T_T)


(if you see the object move, that's mean you are stress)

Monday, August 2, 2010

Good Morning 1st MOnday of August

Hola !

As today is the 1st day of working day in August, I am seriously early to the office...I am 2nd after Peggy...weeehu! I dont know...I still feel reluctant and unhappy to come to work..but somtimes I have an opposite attitude as to where when I feel unhappy, I will try to turn it to be normal by doing it in a right way... ie like MALAS to go to work, but then I wake up more early than usually I do when I dont feel MALAS..sigh!
Like what my manager told me, that I always be positive...ceh!

Well well well...the most awaited day has gone...and turned out to be most frustrated day ever after for this year..it is not what we (refer to me and my dept-mate) expected it to be...and me more eagerly to look for other job...told my mom this morning...she said "solat and berdoa banyak2 supaya boss tu lembut hati"...bole? adoiii..mama this is only the begginning....I believe it will continously to be happen next year and another year and years ahead...huhu

Okay, as today is the 1st day of august, I should be more energetic for career (sigh) so pls stop complaining and fasten your seat belt and start doing your work to find new job hahahahaha

Hopefully there will be a light at the end of the tunnel ~

Love mama and abah!

Friday, July 30, 2010

Today is Friday the 30th July 2010

I tak tahu kenapa at times, we tend to feel unhappy and even feel lost! with no reason. Kalau kite beritahu orang lain, of course they may say, oh biasa lah perempuan. But for me it's not that, I woke up early in the morning today, do all the routines, drove to the office, and today ikot jalan lain because yesterday I was caught in the jamm and smp office lambat. I still feel ok, but when you sit on your chair, switch on your lappy to start what's new for today, get the milo from machine, read the newspaper, read emails and started feel like...wanna cry....what on earth!

I just feel unhappy...I need to attend a meeting on this coming tuesday..I just don't have heart to go...thats what I felt lately...I have the heart to work..to push myself to keep move on and don't give..I need fresh air with fresh nurture environment which I know my expertise and skills can be well develop happily...

I did told my friends, kalau ikotkan hati i ni, nak je i tender my resignation letter. But bile fikirkan balik nak kahwin...nak buat itu ini...I put my second thought...urghhh....harap2 ada la rezeki i kat mana2....i just cant stand to be in here anymore...totally sick!

sigh....

Thursday, July 29, 2010

dup dap dup dap

Everyone in the office keep wondering and impatiently waiting 31 July....as it's our BONUS day!!!!!
not only them including me..some of the abang in filing room did asked whether I know how much will the bonus for this year...ergh...abang, me also staff like u and not from HR and got no idea or no good source to get the details...but according to the leadership team...the increments and bonuses will be better than last year...YES IT SHOULD PLS....

I need to start my saving critically and with discipline to ensure IT gonna happen as what I want it to be happen...hehehe...what IT?

wait and see...hahahaha

Is back - fuhhh

Salam semua,

I am happy as now I decided to be back blogging hehe...it seems like really long time to have the feeling to blog again. This feeling came after read few blogs recently until seems like I have so many things to do and to let out. hehe...and last post was about RAYA..and now, fasting month is just around the corner...and it looks like the mood for fasting and RAYA is here again...hahaha

well well....good start dilla....and to share more and more soon.

Tata